Unibet med blogindlæg om FC Barcelona

fc_barcelonaFør Martin Demichelis gik i aktion – for sent og bagfra – var der ét fælles diskussionsemne i forbindelse med Manchester Citys opgør mod Barcelona tirsdag aften; endnu en gang var catalanernes knivskarpe pasningsspil i særklasse, og endnu en gang lød reaktionen: “Er det bare mig, eller er det her en smule kedeligt?”.

Dette er Barcelonas og til en vis grad også det spanske landsholds forbandelse: Adskillige år med fremragende, teknisk baseret træning har gjort det muligt at få noget så svært til at se så nemt ud, at det ikke længere kan imponere.

Det virker lidt urimeligt. Enhver, der har forsøgt at slå en aflevering over små 20 meter nede i parken og i stedet er kommet til at banke bolden ind i en nabohave, vil vide, hvor vanskeligt det er at få bolden til at bevæge sig, sådan som Barcelona-spillerne gør. Enhver, der regelmæssigt ser nogle af de 86 nederst placerede professionelle ligaklubber i England, vil vide, at amatører ikke har monopol på manglende præcision.

Det hjælper ikke Barcelonas sag, at fodboldspil på computeren – angiveligt mange unge menneskers gateway-drug til sporten – giver dig muligheden for at aflevere bolden hurtigt og præcist ved blot at trykke på en enkelt knap. Det er ikke ligefrem kulminationen på livslang træning, når computerspillerne lærer at lade bolden danse rundt i sirlige kombinationer, før de overhovedet har fundet ud af, hvordan man foretager en udskiftning.

Læs resten af bloggen her