Premier League optakt: Hvad kan Liverpool i 2015-2016?

Solen skinner over Danmark i disse dage – det er noget der får sommer-humøret frem hos de fleste danskere. For os fodboldfans, er det dog både solskin, og udsigten til Premier Leagues sæsonstart der kan gøre humøret højt. Jovist, der er da en måneds tid til, meeen mon ikke det går  hurtigt med grill og strandvejr?

I denne artikel tager vi temperaturen på Liverpool forud for den kommende Premier League-sæson i England for hvad kan Liverpool uden Steven “Captain Fantastic” Gerrard?

 

Liverpool skal bevise hvad de kan uden Gerrard

Steven Gerrard opnåede legendestatus hos Liverpool FC, efter at have spillet der hele sin karriere. Hele 710 kampe og 186 mål blev det til hos the Reds, inden han skiftede til LA Galaxy fra sæsonen 2015/16. Gerrard kunne desværre ikke forlade Liverpool med en super-sæson i bagagen. Hans indsats i 14/15 har været nogenlunde, men slet ikke prangende.

 

Nyt indkøb – mulig suppleant for Gerrard

Liverpools manager, Brendan Rodgers, har været glad for Jordan Henderson, som har spillet ved siden af Gerrard på midtbanen. Henderson spillede en godkendt sidste sæson, med to færre mål end Gerrard, men lavede til gengæld otte assist flere.

Spørgsmålet er, hvem der skal spille ved siden af Henderson denne sæson. Liverpool har sikret sig James Milner på fri transfer fra Manchester City, og den rutinerede midtbanespiller kunne sagtens være tiltænkt en nøglerolle hos Liverpool.

Det bliver formentlig også disse to spillere der skal konkurrere om kaptajn-rollen, nu når Gerrard er væk. Henderson er på nuværende tidspunkt vice-kaptajn, men der går konspirationsteorier om, at årsagen til at Rodgers endnu ikke har udnævnt en ny kaptajn er, at han har ventet på Milners ankomst til klubben.

 

Hårdt ramt af salg

Suarez-salget til Barcelona har uden tvivl ramt Liverpool hårdere end forventet. Det bliver spændende at se, om Liverpool kan holde på deres bedste spillere, og samtidig lave nogle store indkøb.

På nuværende tidspunkt er der slet ikke lige så meget Liverpool kan lokke med, som de kunne før i tiden, set ud fra de sportslige briller. Liverpool har brug for en skadesfri Sturridge, som har været plaget af skader. Sturridge er enormt vigtig for Liverpool, nu når de ikke har Suarez.

Udover det er det vigtigt for Liverpool at sørge for at holde på deres, måske, bedste spiller sidste sæson – Coutinho. I februar i år skrev han under på en 5-årig kontrakt, så der skal uden tvivl en stor pose penge på bordet, før Liverpool lader ham gå.

 

Hård sæsonstart

Liverpool blev nr. 6 i ligaen i sæsonen 14/15, og det ser ud til at der er langt op til den vigtige top 4 placering, som bliver hårdere og hårdere at kæmpe med om. Lodtrækningen til denne sæson har heller ikke været god ved Liverpool.

De første 13 uger af Premier League, skal Liverpool møde Arsenal, Manchester United, Everton, Tottenham, Chelsea og Manchester City – alle på udebane vel at mærke. Nuvel – man skal møde alle hold 2 gange, men en hård start kan gøre livet surt for Liverpool og deres fans. Hvis topholdene slut-november har et forspring på 20 point, kan det ramme Liverpool på psyken.

Liverpool lægger ud med at møde Stoke på udebane d. 9 august. Det bliver ikke en let kamp, men uden tvivl en kamp som Liverpool håber på at vinde.

Du kan allerede nu spille på kampen, og hvis du vil igang med betting, kan du læse mere i vores bookmaker-betting-guide her. En Liverpool sejr giver i øvrigt på nuværende tidspunkt 2.40 gange pengene igen, uafgjort giver 3.40 og skulle Stoke gå hen at vinde, får du pengene 2.87 gange igen.