Kampen om Superligaens top seks – Hvem klarer skærene?

Med fire spillerunder tilbage af Superligaens grundspil begynder det for alvor at spidse til i midten af rækken. Der er hård kamp om en af de lukrative pladser i top seks, hvilket vil sikre mesterskabsslutspil, sikkerhed fra nedrykning og ekstra millioner i kassen.

Faktisk er det blot otte point, der adskiller FC København på fjerdepladsen og AGF på 11. pladsen. Alle holdene ind i mellem kan således gøre sig forhåbninger om at slutte i den gode del af ligaen.

Dette kræver dog, at der kommer sejre på kontoen. Ingen af Superligaens midterhold har for alvor imponeret i foråret, og det er netop også derfor, at kampen stadig er helt åben.

Stillingen i Superligaen efter 22 spillerunder

Placering Klub Point
1. FC Midtjylland 53
2. Brøndby IF 50
3. FC Nordsjælland 43
4. FC København 32
5. AC Horsens 31
6. OB 28
7. Hobro IK 28
8. AaB 28
9. Silkeborg IF 27
10. SønderjyskE 25
11. AGF 24
12. Lyngby BK 20
13. Randers FC 16
14. FC Helsingør 16

Disse hold har gode chancer

Som det kan ses på tabellen er FC Midtjylland, Brøndby IF og FC Nordsjælland alle sikre på at slutte i top seks. De tre hold er allerede begyndt at planlægge mesterskabsslutspillet, hvor de skal kæmpe om mesterskab, medaljer og succes.

Sikre kan man ikke kalde FC København, men det er tæt på. Københavnerne er startet foråret i fin facon, og med et hul på fire point ned til Hobro, ser det godt ud. I modsætning til midtens andre hold, vinder FC København rent faktisk for tiden, og derfor bør de klare sig.

AC Horsens er lidt ubemærket i gang med en rigtig flot sæson. Den gule fare ligger i øjeblikket på femtepladsen, og de har hele fire point ned til syvendepladsen. Horsens har fået fire point i forårets første fire kampe, hvilket bestemt er godkendt. Pointene er kommet efter en fin 2-0-sejr ude over FC Helsingør samt 1-1 på hjemmebane imod Randers FC. Dermed ser AC Horsens heller ikke ud til at savne stjernen Bubacarr Sanneh alt for slemt.

Vinder gør Silkeborg IF faktisk også. På trods af salget af stjernen Robert Skov er de rød-hvide startet foråret fantastisk. To sejre og en uafgjort er det således blevet til, og Silkeborg er derfor et af ligaens mest formstærke mandskaber i øjeblikket.

Silkeborg har dog et svært slutprogram, hvor der venter dem kampe imod FC Nordsjælland, FC Midtjylland og FC København. Dermed bliver det svært for dem, at lukke hullet op til top seks.

 

Vil holdene overhovedet i top seks?

Svaret på ovenstående spørgsmål er naturligvis ja. Det er utrolig vigtig for mange af klubberne at komme i top seks. Hold som AGF, AaB og OB har faktisk budgetteret med det, så det er en katastrofe, hvis de fejler.

Det ser dog ikke ud til, at holdene forsøger særlig hårdt at komme i top seks. Næsten samtlige af midterholdene er startet forfærdeligt. OB har tabt to ud af de første tre kampe, imens Hobro blot har fået et enkelt point og AaB to point.

Med så mange skuffende resultater hos konkurrenterne kunne holdene ellers have taget store skridt fremad, men det blev ikke tilfældet. Derfor forbliver kampen altså også tæt.

På grund af Horsens gode form er det formentlig kun sjettepladsen, der er i spil. Den kæmper OB, Hobro, AaB, Silkeborg, SønderjyskE og AGF til gengæld også om.

 

Odds på, hvilke hold, der kommer i top seks

Hos bookmakeren Danske Spil kan man oddse på, hvilke hold, der kommer i top seks.

Hold Odds
FC København 1,02
AC Horsens 1,55
OB 2,00
AaB 2,00
Hobro IK 3,25
Silkeborg IF 4,50
SønderjyskE 6,50
AGF 9,00

Her er det især odds 9,00 på, at AGF kommer i top seks, der frister. Aarhusianerne er ganske vist fire point bag OB, og de skal overhale hele fem hold for at komme i top seks, men det er ikke umuligt.

AGF har fået en rigtig fornuftig start på foråret, hvor det er blevet til fem point i de første tre kampe. Ydermere har AGF endnu ikke lukket mål ind, og det er tydeligt, at David Nielsen har sat sit præg på holdet.

Det hører ydermere med til historien, at AGF udelukkende møder deres direkte modstandere i de sidste fire kampe. Her venter dem udekampe imod AC Horsens og OB samt hjemmekampe imod FC København og AaB. Det er naturligvis utrolig svære kampe, og det ville formentlig være bedre, hvis de skulle møde Randers FC og FC Helsingør, men det betyder, at AGF virkelig kan rykke fremad, hvis de vinder.

AGF’s gode form kommer altså virkelig på en prøve, men kan de stå skansen, kan det blive stort. Dette håber man naturligvis på i Aarhus, hvor fansene virkelig står bag David Nielsen og resten af de hvidklædte.

 

Odds på Superligaen hos Danske Spil